Ogen

Gisteren ging ik naar de oogarts en kreeg ik een oogmeting. Mijn gezichtsvermogen is aan de linkerkant in 9 maanden van 85 % terug gegaan naar 50 %. Ik moet me voorbereiden op een staar operatie. Eerst moet het nog meer achteruit gaan, de oogarts zal me nu nog niet opereren vertelde de opticien. Ik hou het goed in de gaten. Ik had het kunnen weten. Mijn pc monitor staat een stukje verder naar voren sinds een tijdje. Als ik uit bed kom duurt het 10 minuten voordat ik goed kan zien. Het is niet de ingreep waar ik bang voor ben. Ik kan maar met een oog kijken. Als ik aan mijn linkeroog geopereerd word moet ik tot de volgende dag als het verband eraf mag, met mijn rechteroog kijken en dat kan ik niet. Dat is een lui oog en daarin heb ik licht, maar lezen of gewoon kijken met dat oog lukt niet. Omdat ik alleen ben, is dat dus een probleem. Het is nog niet zo ver maar het komt wel zo ver. Dat is al zeker. 


 
http://www.eyescan.nl/oogzorg/oogaandoeningen/staar/behandeling-van-staar                                    2 opmerkingen:

Haba zei

Nou dat is wel erg lastig voor je, heb je in die tijd hulp ? Maar aan de andere kant, meid wees blij dat dit soort operaties tegenwoordig prima kunnen, want anders had je de rest van je leven nauwelijks meer wat kunnen zien. Wanneer het nu nodig wordt, dan kunnen ze je toch goed helpen.

Mijn vakantie is voorbij, vandaag ben ik in het asiel geweest en morgen weer naar mijn bus , late dienst, dus ik hoef niet vroeg op ;)

Madammeke kwebbelt zei

Het is nu nog niet zo ver Haba, maar het moet wel. En nee ik heb geen hulp. Ik moet die ene dag gewoon door zien te komen. Je zit weer in het gewone ritme lees ik. Fijne vakantie gehad?

Een reactie plaatsen