Recepten


RECEPTEN

KRUIDKOEK TULBAND
Nodig:
1 pak zelfrijzend bakmeel
1pak bruine basterdsuiker
1/2 liter kokende melk
snufje peper
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
Alle ingredienten in een kom doen, mixen
En alles in bakblik of tulbandvorm gieten en op 175 graden
60 minuten in de oven.

KERST TULBAND
Nodig:
@350 g zelfrijzend bakmeel;
5 eieren;
250 g zachte roomboter;
150 g suiker;
200 g mengsel van rozijnen en sukade.

Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop met de mixer de zachte roomboter met de suiker tot een luchtige massa.
Doe de eieren erbij en blijf een minuut of vijf kloppen.
Zeef het meel met wat zout erboven en spatel het erdoor; nu niet meer mixen.
Schep op het laatst de rozijnen erdoor.
Het is een vrij stevig deeg, maar voeg desgewenst een scheutje melk toe.
Kwast de tulbandvorm in met wat zachte boter en bepoeder met wat bloem –
bij gebruik van een siliconenvorm kan dit onderdeel achterwege blijven.
Schep het deeg in de vorm en zet drie kwartier in de oven.
Prik met een saté prikker om te checken of de tulband klaar is.
Die moet er nét droog uitkomen.
Bestrooi de tulband met poedersuiker

APPEL-CAKE TAART
Nodig voor een springvorm van 24 cm:
 75 gr. Rozijnen
150 gr. Witte of bruine basterdsuiker
150 gr. Boter
1 pakje vanillesuiker
3 eieren
185 gr. Zelfrijzend bakmeel
4 appelen
1/3 potje abrikozenjam.

Wel de rozijnen: in koud water opzetten en verwarmen. Niet laten koken. Daarna in zeef goed uit laten lekken.
Roer boter en suiker luchtig. Voeg vanillesuiker toe. Daarna een voor een de eieren goed er door mixen. Schep tenslotte het gezeefde bakmeel er door en de rozijnen.
Beboter de springvorm.
Schil en halveer de appels en haal  klokhuis eruit. Leg de stukken op een snijplank met platte kant en kerf ze met minder dan ½ cm tussenruimte in.
Doe beslag in vorm, verdeel de appelstukken erover en zet de vorm midden in oven op stand 2-3. In ¾ tot een uur gaar. Gebak moet van kant wijken.
Maak abrikozenjam warm en strijk deze over de warme taart.


KOOK & BAK WEBSITES

De bakwinkel
Allerhande Albert Heijn
Smulweb


BROOD & GEBAK

Brood, koek en taart
Jannekes taart recepten
Keekies
Chocolade-Kruineltaart

KOKEN


Dinnetjesboard
De lekkerste ovenschotels
Winterkost
Hartige taarten
Preitaart
Hartige preitaart
Dinnetjes board
Food recipes


VEGETARISCHE RECEPTEN

http://www.devegetarier.nl/bakdossier-brood-pizza
De dikke vegetarier
Vegetarische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen